Linoleum-matto

Ystävällinen niin ihmiselle kuin ympäristölle

Etsitkö laadukasta linoleum-mattoa? Olet oikeassa paikassa. Linoleum on luonnollisista raaka-aineista valmistettu, Allergia-, iho- ja astmaliiton hyväksymä lattiapäällyste. Valikoimastamme löytyy satoja värejä ja useampia kuoseja, joista löytyy varmasti sopiva kohteeseen kuin kohteeseen. Onko sinulla tarve saada myös huopamattoa portaisiin?

Linoleumi on ekologinen ja kestävä valinta

Linoleum-matto on ekologisesti kestävä valinta, sillä se on valmistettu luonnollisista materiaaleista: pellavaöljystä, mäntyhartsista, puujauhosta ja juuttipohjasta. Mattojen värit ovat ympäristöystävälisistä pigmenteistä. Jopa vuosikymmenten käytön jälkeen linoleumimatot voi hävittää ekologisesti, sillä ne hajoavat täysin luonnossa! Linoleum-lattia on siis ympäristöystävällinen ratkaisu.

Tarjoamme myös lattian asennusta pääkaupunkiseudulla.

Linoleum on myös erittäin kestävä materiaali, jonka vuoksi se soveltuu niin ikään julkisiin tiloihin. Muovimattojen tapaan linoleum-matto on helppo pitää puhtaana ja hygieenisenä. Vinyylilankku on myös hyvä lattiamateriaali.

Linoleumin suurimmat edut:

  • Allergiaystävällisyys
  • Ekologisuus
  • Helppo puhtaanapito
  • Kestävyys
  • Monipuolisuus
  • Lämmöneristyskyky
  • Ääneneristyskyky

Joutsenmerkityt Forbo-linoleumilattiat suoraan varastostamme

Edustamamme Forbon valikoimasta löydät laadukkaat linoleumilattiat jopa yli 300 värissä ja yli 10 kuosissa. Forbon Marmoleum-linoleumilattiat ovat Joutsenmerkittyjä ja edustavat niin innovatiivista designia kuin kestävää kehitystä.

Lattialinoleumin lisäksi saat meiltä myös Desk Top -kalustelinoleumia (muutamia malleja liikkeessä, tilataan suoraan tehtaalta) sekä Bullet Board -ilmoitustaululinoleumia (heti varastossa) ja ilmoitustauluksi sopivaa 5 mm paksua luonnonkorkkia.

Varastomme valikoima on todella laaja: saat linoleumimatot mukaasi suoraan varastostamme – ei tarvetta siis erillisille tilauksille ja turhalle odottelulle. Meiltä saat lattiamateriaalien lisäksi myös ammattitaitoiset asennuspalvelut.

Linoleum-lattian eli korkkilattian hoito

Yleisesti ottaen linoleum-matto ja -lattia kestää hyvin kulutusta ja sen pitäminen puhtaana on vaivatonta. Linoleumi on myös siittä hyvä materiaali, että se korjaa pienet vauriot ikäänkuin itsestään. Täysin huoltovapaa linoleum-lattia ei kuitenkaan ole, joten sitä kannattaa hoitaa aika ajoin, jotta se ei kuivu ja halkeile – tällöin erilaiset aineet pääsevät mahdollisesti tunkeutumaan linoleum-maton sisään ja vahingoittaa sen pikkuhiljaa huonoon kuntoon.

Linoleum-lattian ja -maton suojaamisesta kannattaa huolehtia asentamalla huonekaluihin huopatassut ja ovien ulkopuolella pitää kynnysmattoja, jottei lika ja kosteus kulkeudu matolle ja lattialle – aivan perusasiat pitävät lattian kunnossa. Forbon Linoleum-lattiaa ei tarvitse erikseen vahata, koska siinä on Topshield-pinnoite.

Linoleum-maton tahranpoisto

Linoleum-matolta kannattaa poistaa tahrat välittömästi, niiden tulemisen jälkeen.

Alla olevasta taulukosta näet, kuinka erilaiset tahrat linoleum-matolta kannattaa poistaa:

TahraTahranpoistomenetelmä
Suklaa, rasva, hedelmä, jäätelö, kerma, mehu,
kahvi, suola, tee, viini, kananmuna, olut
Pesu neutraalilla tai heikosti emäksisellä puhdistusaineliuoksella, lopuksi pinta kosteapyyhitään
Piki, kumi, öljy, kenkävoide, noki, väriliitu,
huulipuna, tussi
Liuotepuhdistusaineet, mineraalitärpätti
Steariini, purukumiTahra jäähdytetään jääpussilla ja raaputetaan varovasti
irti
VeriKylmä vesi
Ruoste, virtsa- ja ulostetahrat12%:nen etikkaliuos tai hapan aine, jossa on oksaalihappoa
SavukeSavukkeen jälkeä hangataan kevyesti hiekkapaperilla,
jonka jälkeen kohta käsitellään hoitoaineella.
Näin poistat tahrat linoleum-matosta ja lattiasta.

Älä käytä näitä linoleumin kanssa

Linoleum-lattiaan eikä ylipäätään linoleumin kanssa saa käyttää klooria, ammoniakkia, astian- tai pyykinpesuainetta tai suopaa. Kovin emäksinen pesuaine tekee linoleumista kuluneen ja vanhan näköisen, joten kuten yllä olevassa taulukossa sanotaan, käytä ainoastaan mietoa tai neutraalia pesuainetta.

Linoleum on erittäin kestävä materiaali

Sanotaan, että linoleum voi kestää lattiassa jopa 100 vuotta ja jos olet aikeissa poistaa vanhan linoleum-maton, kannattaa poistaminen tehdä matonpoistokoneen avulla sekä sen liimat hiomakoneen avulla.